?#اعتماد_به_نفس و راههای تقویت کردن آن?
?یکی از رموز موفقیت، داشتن روحیه خودباوری و اعتماد به نفس است. اعتماد به نفس به معنای خوداتکایی است و نقطه مقابل، اعتماد به انسان های دیگر است. کسی که اعتماد به نفس نداشته باشد، زبون، بیچاره و ناتوان است و نمی تواند از امکانات و استعدادهای درونی خود بهره برداری کند. از دست دادن اعتماد به نفس موجب فلج شدن فکر و روح انسان می شود. جوان خودباخته و فاقد اعتماد به نفس همیشه از خود مأیوس و به دیگران متکی و وابسته است. او در زندگی پیشرفت چندانی نخواهد کرد و همواره سایه ناتوانی و شکست بر زندگی اش حکم فرما خواهد بود. مردان بزرگ تاریخ با دریافت این نکته در همان دوران جوانی، ارزش خود را یافتند؛ توانایی های درونی خویش را کشف کردند و با اتکا و اعتماد به همین توانایی ها راه پیروزی را سریع تر پیمودند.
نشانه های اعتماد به نفس
کسی که اعتماد به نفس دارد:
1- کارهای شخصی خود را، خود انجام می دهد و انجام کارهایش را به دیگران واگذار نمی کند.(این مسأله با تک محوری و خودرأیی تفاوت دارد. یعنی فرد، در انجام کار ناتوان نیست و انتظار انجام کارهایش را از دیگران ندارد.)
2- دچار تردید و تزلزل نیست با یقین کارهایش را انجام می دهد.
3- در #شکست ها از میدان به در نمی رود.
4- از خودستایی و خودمحوری دوری می کند. از تمجید دیگران لذت نمی برد. چون هدف عالیست، تشویق و تحقیر دیگران برایش فرقی ندارد.
5- از تحقیر و بدگویی دیگران ناراحت نمی شود، زیرا به هدف خود اعتماد دارد(اگر همه ی عالم با امام (ره) در افتادند، بیم نداشت. اگر علی (ع)25 سال خانه نشین شد، ناراحت نبود. اگر در جنگ از یک شهر 100 هزار نفری فقط تعداد کمی به جبهه می رفتند، بسیجی را هراسی نبود.)
6- کاستی ها و اشکالات خود را می پذیرد.
7- #مسئولیت_پذیر است، در حد توان، از انجام مسئولیت سرباز نمی زند.(کسانی که زیر بار مسئولیت نمی روند، اعتماد به نفس ندارند، برای ایجاد اعتماد به نفس، پذیرفتن مسئولیت لازم است. پس، روی اعتماد به نفس باید زیاد کار شود، زیرا اکثر افراد، در اعتماد به نفس ضعف دارند. باید خود را تقویت کرد و عواملی را که باعث تقویت اعتماد به نفس می شود، به کار برد.)
#فرهنگ_جوان، #مهدی_نیلی_پور، ص87
#مهارتهای_زندگی
اعتماد به نفس
آخرین نظرات